Още при първото управление на ГЕРБ, БСП повдигна въпроса за

...
 Още при първото управление на ГЕРБ, БСП повдигна въпроса за
Коментари Харесай

Кристиан Вигенин: БСП отдавна постави въпроса за качеството при строенето на магистрали

 izbori_2023_v1_014

 

„ Още при първото ръководство на ГЕРБ, Българска социалистическа партия повдигна въпроса за качеството при строенето на автомагистрали и то тъкмо там, където в този момент се потвърди, че в действителност некачествено е строена автомагистралата. Нека зад върховенството на закона, да не се опитваме да прикриваме проблем, който безусловно всички виждаме. “

Това съобщи лидерът на листите на “БСП за България “ във Велико Търново и Ямбол Кристиан Вигенин в ефира на БТВ.

И продължи: „ Доста забележима е и неналичието на надзор. Европейската прокуратура разгласи данни, съгласно които България е втората страна по брой планове, които са под подозрения и се проверяват с евросредства. От всички тях откриват, че единствено една инспекция е стигнала до съда “, изясни той и добави, че е пристигнало времето за правдивост.

В предаването “Лице в лице “ Вигенин напомни решението на последния парламент, взето с голямо болшинство, което задължи държавното управление да предоговори Плана за възобновяване и резистентност в частта “Енергетика “. „ Успехът на предоговарянето на ПВУ би бил по-висок, в случай че след изборите имаме постоянни държавно управление и парламент, които изрично да застанат зад тази българска позиция “, съобщи социалистът и обърна внимание на разклащането, което се е получилo: „ Това е решение, взето от парламент, който към този момент не действа. Също по този начин длъжностен заместител министър-председател, който с значителен песимизъм подходи към това. “

По думите на Вигенин би трябвало да запазим ТЕЦ-овете, само че дружно с това би трябвало да се вкарат и нови технологии. „ Би било безконтролно към страната да се лишим от тези мощности, би трябвало да запазим и работните места. Но не можем и да подхождаме на правилото или здравето, или работните места и енергетиката – би трябвало да намерим салдото и то да го създадем по пореден метод “, безапелационен е той.
„ Всички партии споделяме, че не одобряваме Европа на две скорости и България би трябвало да бъде центърът на европейската интеграция “, съобщи социалистът и продължи: „ Но ми прави усещане, че до момента в който се борим Европа да не е на две скорости, България към този момент е - и това е извънредно обезпокоително. Имаме потребност от целенасочена политика, с цел да подсигуряваме, че дълбоките разломи в нашето общество би трябвало да се затварят “, счита Вигенин.
По неговите думи въпросът не е дали, а по кое време ще влезеш в Еврозоната. „ Дали си подготвен, и дали изискванията в страната ще създадат по този начин, че влизането да помогне за икономическото развиване, или в допълнение ще ни ограничи. Българска социалистическа партия поддържаме влизането на България в Еврозоната, само че считаме, че е преждевременно това да се случи в този момент. Ето, видяхме, че то се и отсрочи по естествени аргументи “, напомни той.

На финала Вигенин съобщи: „ Трябва да стартираме с антикорупционните закони и то освен поради Плана за възобновяване и Шенген, само че поради България и справедливостта, която чакат българските жители. Дано да има повече разсъдък в идващия парламент. А номер 1 е разсъдъкът за това “, заключи социалистът.

 

Последвайте Епицентър.БГ към този момент и в  и !  

 
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР